Stegte ris

Ingredienser

4 spsk. olie, delt
1 løg, finthakket
1-2 gulerødder i små tern
1-2 stilke bladselleri, i tynde skiver
1-2 fed hvidløg, finthakket
rester af grønsager eller hvad der haves
125 g rå kød eller rester af kød
750 g kogte ris
2 æg, letpiskede
soya

Fremgangsmåde

Varm 1 spsk. olie og steg løg over medium varme, til de bliver bløde og tager farve, tør tit. tilsæt rå grønsager og steg nogle minutter, bliv ved med at røre. Tilsæt råt kød og steg i nogle minutter, tilsæt så de kogte grønsager eller rester af kød og de kogte grønsager samtidig. Varm igennem. Tag grønsagerne af.
Varm resten af olien og tilsæt så ris, rør tit mens de steges. Når de er brunede lidt tilsættes æggene, rør indtil de er stegte. Kom grønsager og kød tilbage, tilsæt soya. Smag til og varm igennem.