Kylling med bacon, ærter og krydderurter

4 pers.

Ingredienser

1 kylling a 1½ kg.
10 g smør
75 g bacon i tern
240 g skalotteløg
2 gulerødder
300 g kartofler
2 tsk. frisk estragon
1 tsk. frisk hakket rosmarin
salt, friskkværnet peber
2 dl bouillon
1 dl halvtør hvidvin
1-2 spsk. tomatpure
250 g ærter

Fremgangsmåde

Parter kyllingen og gnid stykkerne med salt og friskkværnet peber. Lad smørret blive gyldent i en gryde og brun først bacon og derefter kyllingestykkerne. Halver løgene hvis de er store og skær gulerødder i tern. Tilsæt løg og gulerødder og lad det svitse emd et par minutter. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom kartofler, krydderurter, tomatpure og væde ved og lad det hele simre mør under låg i 50-60 minutter ved svag varme.
Kom ærterne i, i de sidste par minutter. Server emd flute eller et godt landbrød.