Derfor Skal du Tage til Jylland på Efterskole

Uanset om du kommer fra Sjælland, Fyn eller en af de mindre danske øer, så er der flere gode grunde til, at tage på efterskole i jylland. Det er selvfølgeligt ikke nødvendigvis det rigtige valg for alle og enhver, men jeg vil nu argumentere for, at det vil være noget rigtigt mange vil finde stor værdi i. Også selvom de aldrig har besøgt Jylland før, eller på ingen måde har overvejet de mange efterskoler der er på Jylland. Men hvorfor er jeg så opsat på, at informere folk om de jyske muligheder? Det er der skam flere grunde til, og de kommer alle sammen her:

1. Flere muligheder

Der er ikke noget sted i Danmark, hvor der er flere efterskoler, end der er på Jylland. Det betyder at du har langt flere muligheder når det kommer til efterskoler. Mange har en tendens til kun at kigge på efterskoler der er i nærheden af der, hvor deres forældre bor, men det er en fejl. Hvad er chancen for, at den bedste efterskole til lige præcis dig, tilfældigvis også er blandt dem, der er tættest på hvor du befinder dig? Kig i stedet bredt, og find den helt rigtige efterskole. På Jylland kan du finde fodbold efterskoler, håndbold efterskoler, kreative efterskoler og alt hvad du ellers kan forestille dig. Hvis du har en hobby, eller noget du virkeligt går op i, så kan du næsten med sikkerhed finde en efterskole på Jylland der kan støtte dig i den aktivitet.

2. Jysk gæstfrihed

Hvis man ikke selv kommer fra Jylland kan det godt virke lidt overvældende at skulle tage derhen for at gå i skole. Selvom Danmark er et lille land, så er der jo trods alt nogle kulturelle forskelle. Mange af dem hører vi desværre kun om i form af stereotyper, og det er sjældent specielt positivt. Men én ting kan man med sikkerhed sige om jyderne: de er utroligt gæstfrie! Så du vil blive taget godt imod, og føle dig særdeles velkommen.

3. Maden er i top

Hvis der er noget der sættes stor pris på i Jylland, så er det god og nærende kost. Hvis du er godt og grundigt træt af den mad der serveres i folkeskolens kantine, så er det god chance for, at du vil blive positivt overrasket når du besøger køkkenet på en jysk efterskole. Alle efterskoler er selvfølgeligt forskellige, men du har rigtigt gode chancer for at finde en efterskole der serverer god og lækker mad, hvis du kigger på Jylland.

Det var tre af mine favorit-ting omkring jyske efterskoler, men der er meget mere at komme efter. Jeg håber om ikke andet, at disse punkter har åbnet dine øjne for, at Jylland er værd at kigge på i din jagt efter din fremtidige efterskole.